Base haalt mogelijk vereiste UMTS-dekking niet

(tijd-nieuwslijn) - De mobiele operator Base twijfelt of het de vereiste UMTS-dekking van 30 procent haalt om een UMTS-licentie te verkrijgen. UMTS is de zogenaamde mobilofonie van de derde generatie. Verder lanceert Base onbeperkt (mobiel) bellen voor een vast bedrag. De operator ziet een samenwerking met Telenet overigens nog altijd zitten.

Stan Miller, de gedelegeerd bestuurder van Base, twijfelt of zijn bedrijf zich kan houden aan de voorwaarden verbonden aan het verkrijgen van de UMTS-licentie. Een van die voorwaarden was dat Base, net zoals Proximus en Mobistar, tegen eind dit jaar een UMTS-dekking kan voorleggen van 30%. Door problemen met bouwvergunningen voor de zendmasten kan Miller niet garanderen dat dat zo zal zijn. Het is dan aan het controleorgaan BIPT om de zaak te analyseren.

Ondertussen werkt Base wel volop aan de ontplooiing van een EDGE-netwerk. Base hoopt nog dit jaar televisie via GSM te kunnen aanbieden. Miller geeft echter toe dat de plannen wat vertraging kennen.

Base wil op termijn breedbanddiensten aan zijn klanten aanbieden en heeft daarvoor al een deal rond met telecombedrijf Scarlet en kabelbedrijf Brutele in Wallonië.

Base maakte voorts bekend als eerste mobiele operator in België de mogelijkheid te bieden om onbeperkt mobiel te bellen voor een vast bedrag. In eerste instantie geldt dit aanbod enkel voor telefoontjes van Base naar Base. Daarvoor wordt een bedrag van 25 euro per maand aangerekend. Voor oproepen naar andere netwerken gelden eveneens voordelige tarieven in vergelijking met concurrerende producten. Het aanbod krijgt de naam Base Unlimited en wordt op 14 oktober commercieel gelanceerd.

Topman Miller herhaalde de doelstelling om tegen eind dit jaar een marktaandeel van 20 procent te halen, of iets meer dan 2 miljoen klanten.

Volgens Miller ziet Base een samenwerking met Telenet nog altijd zitten. De gesprekken tussen Base en Telenet sprongen twee weken geleden geleden af. De officiële reden daarvoor was volgens Base dat de gesprekken te lang aansleepten. Het ging om een doorverkoopakkoord voor mobiele belminuten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud