BASF boekt hogere kwartaalwinst

(tijd-nieuwslijn) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft in het derde kwartaal een nettowinst behaald van 337 miljoen euro, tegenover 120 miljoen een jaar eerder. De omzet steeg met 20% tot 9,3 miljard euro. Voor het volledige jaar verwacht BASF een gevoelige toename van de bedrijfswinst.

De bedrijfswinst (EBIT) voor uitzonderlijke items klom met 160% tot meer dan 1 miljard euro. De stijging was zowel aan hogere volumes als aan een vermindering in de vaste kosten te danken. De omzet steeg het dertiende kwartaal op rij. Voor het eerst sinds een tijd droegen ook prijsstijgingen voor vele producten in de portefeuille bij aan de omzetgroei. De hoge olieprijs liet het bedrijf toe om enkele noodzakelijke prijsverhogingen door te voeren.

Over de eerste negen maanden kwam de omzet uit op 27,7 miljard euro, een stijging met ruim 11% in vergelijking met een jaar eerder. De EBIT voor uitzonderlijke items steeg 55% tot 3,4 miljard euro.

Voor het volledige jaar verwacht voorzitter Jurgen Hambrecht een belangrijke groei in omzet en EBIT voor uitzonderlijke items.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud