BASF opent nieuwe vestiging in China

(belga) - Het Duitse BASF, 's werelds grootste chemieconcern, opende een nieuwe vestiging in de Oost-Chinese stad Nanjing.

De chemiefabriek in Nanjing die in vier jaar gebouwd werd, is het grootste investeringsproject van BASF in zijn 140-jarige bestaan. Het gaat om de tweede Aziatische zetel van BASF na die van Koeantan in Maleisië. De site in Nanjing is een gezamenlijke investering van BASF met Sinopec ten belope van 2,32 miljard euro.

De joint venture, met de naam BASF-YPC, zal jaarlijks 1,7 miljoen ton hoogwaardige chemicaliën en kunststoffen produceren. BASF verwacht dat de joint venture dit jaar mogelijk al break-even draait.

De groep wil zijn afzet en investeringen in China stevig opvoeren. Tot 2010 wil het concern tien procent van de globale omzet in chemicaliën in China realiseren.

De Duitse chemiereus mikt in de komende jaren vooral op Azië, waarbij 'China een groot aandeel krijgt', zegt bestuursvoorzitter Jürgen Hambrecht. BASF wil op het Aziatische continent in de volgende vier jaren 1 miljard euro investeren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud