BASF verlengt overnamebod op Engelhard opnieuw

(belga) - Het Duitse chemieconcern BASF heeft de biedingstermijn voor de geplande overname van de Amerikaanse katalysatorenproducent Engelhard nog eens verlengd. De aandeelhouders van de Amerikaanse firma krijgen tot 14 april de tijd - een maand langer - om het bod van BASF te aanvaarden. Dat heeft BASF donderdag in het Duitse Ludwigshafen meegedeeld.

Engelhard heeft BASF vertrouwelijke informatie verstrekt, die nu moet worden gecontroleerd. Normaal zou de termijn vrijdag verstreken zijn. Woensdagavond kreeg BASF de toestemming om de boeken van de Amerikanen in te kijken. BASF wil Engelhard voor 4,9 miljard dollar (37 dollar per aandeel), of zowat 4 miljard euro, overnemen.

De zaak zou de grootste overname uit de bedrijfsgeschiedenis van BASF zijn, maar Engelhard wees het bod tot nu toe af wegens ontoereikend. Tot en met 15 maart werden volgens BASF 767.913 Engelhard-aandelen te koop aangeboden. Om meerderheidsaandeelhouder te worden, moet de chemiereus uit Ludwigshafen meer dan 65 miljoen aandelen van het Amerikaanse bedrijf verwerven. BASF kan de nu vastgestelde termijn nog verlengen.

Totnogtoe wees Engelhard ook de door BASF voorgestelde verhoging van het bod op 38 dollar per aandeel af. Donderdag werd niet meegedeeld onder welke voorwaarden de Amerikaanse firma inzicht in de boeken verleend heeft. Naar verluidt kan BASF na afloop van de termijn op 14 april aan de Engelhard-aandeelhouders weer een bod doen, ook als de bedrijfsleiding daar tegen gekant is.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud