Advertentie

BASF verlengt overnamebod op Engelhard

(tijd-nieuwslijn) - BASF, 's werelds grootste chemiebedrijf, verlengt zijn vijandig overnamebod van 4,9 miljard dollar op het Amerikaanse technologiebedrijf Engelhard tot vrijdag 17 maart. Dat maakte BASF bekend in een persbericht.

Het vorige bod liep tot vrijdag 3 maart. Engelhard is gespecialiseerd in de productie van katalysatoren, een terrein waar ook het Belgische Umicore op actief is. Vrijdag 3 maart waren er 649.277 aandelen Engelhard in het bod ingebracht, dat is slechts 0,5% van het totaal aantal aandelen.

BASF biedt de aandeelhouders van Engelhard 37 dollar per aandeel, goed voor een premie van 30% op de gemiddelde koers van Engelhard gedurende 90 dagen voorafgaand op het bod van 3 januari. Engelhard sloeg het bod echter af als 'ontoereikend' en riep de aandeelhouders op hun aandelen niet aan te melden.

'We zijn ontgoocheld dat we niet tot een akkoord zijn gekomen met Engelhard', klinkt het bij BASF. 'Maar de voorwaarden die Engelhard vooropstelde, waren onaanvaardbaar en niet interessant voor de aandeelhouders van het bedrijf', aldus woordvoerder Michael Grabicki.

BASF deelt ook mee dat het afgelopen vrijdag het fiat kreeg van de belangrijkste mededinginginstanties voor een eventuele overname van Engelhard.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud