Bayer halveert nettowinst in tweede kwartaal

(tijd-nieuwslijn) - Bayer heeft in het tweede kwartaal van 2002 een nettowinst gerealiseerd van EUR 293 miljoen. Dat is een daling van 48% ten opzichte van de EUR 564 miljoen in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft het Duitse chemieconcern donderdag bekendgemaakt.

Per aandeel kwam de winst in het tweede kwartaal uit op EUR 0,40 tegen EUR 0,77 vorig jaar. Bayer ziet voorlopig nog geen herstel van chemie-markt in 2002. Het concern sprak de verwachting uit dat de nettowinst in 2002 "ondanks de slechte conjuncturele vooruitzichten" boven de winst van vorig jaar uit zal komen.Het operationeel resultaat uit normale bedrijfsuitoefening daalde in het tweede kwartaal naar EUR 227 miljoen van EUR 490 miljoen in het tweede kwartaal van vorig jaar.

De omzet daalde van EUR 8.071 miljoen naar EUR 7.504 miljoen. Bestuursvoorzitter W. Wenning van Bayer zei in een persbericht het jaar 2002 als een overgangsjaar te beschouwen. "Prioriteit krijgen dit jaar de herstructureringsoperatie, de integratie van Aventis CropScience en maatregelen om de Healthcare-divisie een betere basis te geven", aldus Wenning.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud