Bayer investeert 20 miljoen euro in Antwerpen

(belga) - Chemiegigant Bayer gaat in Antwerpen een nieuwe installatie bouwen voor de productie van aniline. De nieuwe installatie komt vlakbij de bestaande, die ook uitgebreid zal worden tot een productiecapaciteit van 25.000 ton per jaar. De totale investering voor beide projecten bedraagt ongeveer 20 miljoen euro, dat maakte Bayer dinsdag in een mededeling bekend.

De nieuwe installatie zal een productiecapaciteit hebben van 50.000 ton per jaar en moet tegen begin 2006 klaar zijn.

Ondanks de investering van 20 miljoen euro, wordt er op dit moment geen extra personeel aangeworven. Dat bevestigde woordvoerster Lisette Mertens aan het persagentschap Belga. 'De herstructurering van Bayer MaterialScience is nu afgerond en daarom zullen er in de toekomst wel zeker aanwervingen volgen, maar wanneer of hoeveel jobs er zullen bijkomen, is nu onmogelijk te zeggen', aldus Mertens.

Aniline is een stof die gebruikt wordt voor de productie van MDI, op zijn beurt een belangrijk chemisch bestanddeel voor polyurethaanschuim en elastomeren. Het schuim wordt onder meer gebruikt bij de bouw van koelkasten of als isolatie in de bouwsector. Elastomeren worden dan weer gebruikt in de schoen-, automobiel- en elektrotechnische industrie.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud