BBM: dochter Besix wil in Peking filmstad bouwen - media

(tijd-nieuwslijn) De Belgische bouwfirma Besix, een dochter van Belgische Betonmaatschappij (BBM), heeft plannen om in het centrum van Peking een 'filmstad' te bouwen. Het complex moet 24 bioscoopszalen tellen, maar ook winkels, restaurants en fitnessclubs herbergen. Het project ter waarde van EUR 100 miljoen moet in 2004 klaar zijn. Dat schrijft De Financieel-Economische Tijd.

De filmstad zal zich uitstrekken over een oppervlakte van 6 tot 8 hectare. Besix is zelf de initiatiefnemer. Volgens woordvoerder Bart Wuyts is er vraag naar een dergelijk 'leisure center', zowel vanwege de Chinese overheid als vanwege de prive-sector. De eigenlijke bouw wil Besix in joint venture met een lokale onderneming aanpakken. Ook voor de financiering gaat Besix op zoek naar een partner, evenals voor de uitbating van het bioscoopcomplex. Voor dit laatste is Kinepolis een van de mogelijke kandidaten.

Het bioscoopcomplex wordt uitgerust met digitale filmprojectoren en technologie om films per satelliet door te sturen. Voor de digitale technologie heeft Besix alvast contacten met Barco en EVS.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud