BBM hoopt op stabiele omzet in 2002

(tijd-nieuwslijn) - Het bouwconcern BBM, voluit Belgische Beton Maatschappij, zal al blij zijn als het dit jaar een zelfde omzet haalt als de EUR 961 miljoen van in 2001. Over de evolutie van de winstmarges durft directeur communicatie Bart Wuyts zich niet uit te spreken. "Dat is heel projectgebonden."

Wuyts reageert daarmee op een bijzonder optimistische uitspraak die Bertrand Collomb, de topman van de Franse bouwgroep Lafarge, maandag deed in de krant La Tribune. Hij zei daar voor 2002 een vrij solide groei te verwachten, met uitzondering van Duitsland.

Wuyts ziet in Europa voorlopig nog niet veel beterschap van de bouwmarkt. De bitse strijd om orders leidt bovendien tot heel lage prijzen. Als voorbeeld verwijst hij naar twee Belgische aanbestedingen waarvoor BBM-dochter Besix meedong. Voor HST-werken van boven Luik tot de Duitse grens, een project ter waarde van EUR 100 miljoen, kwam Besix er als derde uit. "Wij waren 5% duurder dan de goedkoopste concurrent, toch een groot verschil, en een half procent duurder dan de tweede. Wij weten niet hoe die mensen dat doen!" klinkt het.

Minder bezorgd is Wuyts over de grootscheepse bouwfusie die in Nederland op handen is. BAM NBM kondigde vanmorgen aan voor EUR 715 miljoen HBG te willen overnemen van Grupo Dragados. "BAM NBM en HBG waren allebei al op de (Nederlandse) markt. Ik zie ze door de fusie niet onmiddellijk een sterkere positie innemen. Ook internationaal maakt de fusie geen verschil", zegt Wuyts.

KL

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud