BBM: orderboek Besix voor EUR 437 mln gevuld

(tijd-nieuwslijn) - Het orderboek van Besix, een dochter van de bouwgroep Belgische BetonMaatschappij, is in juni al voor EUR 437 miljoen gevuld. Dat blijkt uit het jaarverslag van BBM, dat vrijdag een gewone en buitengewone algemene vergadering hield.

"We gaan ervan uit dat de totale omvang van de nieuwe orders in een jaar even groot moet zijn dan de omzet. We zijn goed op weg om dat te realiseren", zei Pierre Moreels aan Tijd-Nieuwslijn. Moreels is afgevaardigd bestuurder van Betonimmo, de projectontwikkelingsdochter van BBM. Vorig jaar haalde Besix een omzet van EUR 897 miljoen. Daarmee is Besix goed voor 90% van de omzet van de BBM-groep. "Binnen de eurozone is de activiteit iets lager dan verwacht, buiten de eurozone gaat het iets beter", zei Moreels.

BBM mikt dit jaar op een stabiele omzet, maar over de winst durft de groep geen uitspraken doen. Moreels merkte op dat de strijd om projecten binnen te rijven bikkelhard is en de prijzen vaak laag zijn. Daardoor heeft BBM naast enkele projecten gegrepen.

Op de jaarvergadering van BBM werd bekend dat Paul de Meester als voorzitter wordt opgevolgd door gedelegeerd bestuurder Gerard van Acker, die nu beide functies op zich neemt. Het vertrek van De Meester werd al een hele tijd geleden aangekondigd.

Op de bijzondere algemene vergadering van BBM keurden de aandeelhouders de splitsing van het aandeel in twintig goed. Daarmee wil BBM de verhandelbaarheid van zijn aandeel verhogen. Momenteel kost een aandeel bijna EUR 900. "De eigenlijke splitsing zal in september gebeuren. De operatie wordt door KBC begeleid", zei Van Acker.

03/2860425

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud