Bedrijven eisen gratis Liefkenshoektunnel tijdens wegenwerken

(belga) - De ondernemersorganisaties Unizo en Voka willen dat de doortocht van de Liefkenshoektunnel tijdens de werken aan de Antwerpse Ring gratis wordt. Volgens de twee organisaties kan de overheid op die manier de geleden schade voor de burger en de bedrijven compenseren.

Volgens Kris Peeters van Unizo denkt de overheid er aan om bepaalde doelgroepen tijdens bepaalde perioden gratis of tegen voordelige tarieven door de tunnel te laten rijden. 'Dat is moeilijk uit te voeren. Het feit dat sommigen bestuurders wel en andere niet gratis door de tunnel mogen rijden zal enkel voor verwarring zorgen', luidt het. Unizo en Voka zullen ondanks de bezwaren van de overheid blijven aandringen om de doorgang gratis te maken.

Ook hier vragen beide partners dat de beslissing snel genomen wordt. 'In tegenstelling tot de overheid plannen bedrijven wel op voorhand en willen ze dus weten wat hen te wachten staat', aldus Philippe Muyters van Voka. Volgens Luc Luwel van de Kamer van Koophandel zou het vanuit de overheid een mooi gebaar zijn dat de bedrijven enigszins gecompenseerd worden voor de overlast die ze ongetwijfeld ondervinden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud