Bekaert boekt beter dan verwachte halfjaarcijfers

(tijd-nieuwslijn) - De West-Vlaamse staaldraadverwerker en engineeringgroep Bekaert boekte over de eerste helft van 2002 een geconsolideerde nettowinst van EUR 9,4 miljoen, tegen 30,7 miljoen een jaar eerder. De verwachting van analisten liep uiteen van EUR 7,9 miljoen tot EUR 13,6 miljoen.

De bedrijfswinst daalde van EUR 53,4 miljoen tot EUR 20,8 miljoen, eveneens boven de verwachting. De omzet zat in de lift en steeg van EUR 931 miljoen tot EUR 986 miljoen, aan de bovenkant van de verwachting. Deze cijfers werden maandagmorgen door de groep bekendgemaakt. Voor het volledige boekjaar verwacht Bekaert een hogere bedrijfswinst.

De resultaten over het tweede halfjaar werden negatief beinvloed door herstructureringskosten ten belope van EUR 48 miljoen, voornamelijk afkomstig van de herstructureringen bij de divisie handelsproducten. Voor hertrsuctureringslasten steeg de bedrijfswinst met 26% tot EUR 68,3 miljoen.

Op het niveau van de verschillende divisies werd bij Bekaert Advanced Materials met 81,9% tot EUR 111 miljoen de grootste omzetstijging gerealiseerd. Daarmee is de omzetbijdrage van BAM tot 11,3% gestegen. Dit is onder meer te danken aan de overname van Bekaert Specialised Films in juli 2001.

De marge op de omzet steeg van 169,4 miljoen tot EUR 193 miljoen.

Lees hier het volledige persbericht.

foto: Julien De Wilde, gedelegeerd bestuurder Bekaert (Photo News)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud