Bekaert Lanklaar: vakbondsleden verwerpen akkoord

(tijd-nieuwslijn) - De vakbonden bij Bekaert Lanklaar hebben met een grote meerderheid het voorakkoord verworpen dat gisteravond laat tussen bonden en directie werd bereikt. Dat zei ABVV-afgevaardigde Camiel Stoops aan Tijd Nieuwslijn. De beslissing was niet echt een verrassing. Eerder deze morgen zei Koen Gregoir, plantmanager in Lanklaar, dat er een voorakkoord was, maar dat de bonden het niet bij hun achterban zouden verdedigen.

Volgens Stoops zat wel een aantal goede elementen in het akkoord, maar blijven de bonden het moeilijk hebben met de houding van de leiding van het bedrijf. "Het niet verlengen van de tijdelijke contracten was de druppel die de emmer deed overlopen, maar door de druppels weg te nemen blijft de emmer wel nog vol", legt Stoops de situatie uit. "Er zijn problemen met het opnemen van de verlofdagen, met de loonbrieven, kortom met elementaire zaken waarmee iedereen geconfronteerd wordt", gaat hij verder.

Het voorakkoord werd door 83% van de aanwezige arbeiders verworpen. Volgens Stoops was 3/4 van de arbeiders op de vergadering aanwezig.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud