Bekaert neemt Solaronics over voor hoogstens 17,5 miljoen euro

(tijd-nieuwslijn) - De engineeringgroep Bekaert neemt het Franse Solaronics over voor maximaal 17,5 miljoen euro in cash. Dat maakte Bekaert donderdagavond bekend. De overname gebeurt door Bekaert Combustion Technology, een joint venture tussen Bekaert (75 procent) en Shell (25 procent).

Solaronics is een wereldwijde speler in industriële verbrandingstoepassingen en is gevestigd in het Franse Armentieres. Bekaert Combustion Technology verwerft de aandelen van Solaronics voor een initieel cashbedrag van 12,5 miljoen euro te betalen bij de overdracht, en een eventuele bijkomende vergoeding in cash, afhankelijk van een earn-out op basis van het financieel resultaat van het huidig en volgend boekjaar, voor een maximum bedrag van 5 miljoen euro.

De afdeling Verbrandingstechnologie van Bekaert, met meer dan 200 werknemers, maakt deel uit van de geavanceerde materialen en is gespecialiseerd in gasbranders op basis van ultrafijne metaalvezels.

Solaronics, met een omzet van 20 miljoen euro en 100 medewerkers wereldwijd, is gespecialiseerd in oplossingen op basis van gas en elektriciteit voor het drogen van deklagen op papier, op metaal zoals voor de automobielindustrie en op hout. Solaronics is tevens wereldwijd marktleider in het infrarood drogen voor de papierindustrie.

Solaronics heeft naast een wereldwijd netwerk van agenten ook vestigingen in de Verenigde Staten, Duitsland, Finland en Zweden en kantoren in China en Indonesie.

De overname door Bekaert Combustion Technology betreft Solaronics Technologies en de dochtervennootschappen Solaronics IRT en Solarelec. Solaronics IRT is gespecialiseerd in het infrarood drogen voor de pulp- en papierindustrie. Solarelec is gespecialiseerd in het infrarood drogen voor de automobielindustrie.

Solaronics Chauffage, dat gespecialiseerd is in verwarmingssystemen voor industriële en fabrieksgebouwen, en Imlys, een vennootschap in onroerend goed, maken geen deel uit van de transactie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud