Advertentie
Advertentie

Bekaert sluit drie fabrieken en schrapt 455 banen

(tijd-nieuwslijn) - De staaldraadtrekker en engineeringgroep Bekaert gaat zijn Europese staaldraadactiviteiten herstructureren. Zij worden ondergebracht in een nieuwe entiteit, Merchant Products Europe.

Bij de sluiting van drie fabrieken en de afslanking van enkele andere vestigingen gaan 455 banen verloren. De besparingsoperatie leidt tot een eenmalige kost van EUR 34 miljoen en zou de vrije cash flow van de groep met EUR 15 miljoen moeten verhogen.

Bekaert gaat drie fabrieken sluiten: in Charleville en Acerville in Frankrijk en in Dublin in Ierland. Hun productie wordt overgenomen door andere vestigingen. In Duitsland en het VK worden enkele vestigingen geherstructureerd. Samen met een afslanking van de verkoopdiensten en administratieve diensten zullen daarbij 455 jobs verloren gaan, waarvan 151 in Frankrijk.

In de bedrijfseenheid Merchant Products Europe zijn de traditionele activiteiten van Bekaert ondergebracht: omheiningen voor privé-woningen, landbouwpercelen of industriele vestigingen. Deze activiteiten gaat de groep uit Zwevegem nu onderbrengen in een nieuwe legale entiteit. Tegelijk wordt een ingrijpende rationalisatie doorgevoerd die de rendabiliteit en het cashgenererend vermogen moet verhogen. Het plan is al voorgelegd aan de diverse ondernemingsraden.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud