Bekaert stapt uit Unisolar voor USD 6 miljoen

(tijd-nieuwslijn) - Staaldraadgroep Bekaert stapt uit probleemdochter Unisolar. Partner EDC neemt de belangen van Bekaert over. EDC betaalt Bekaert USD 6 miljoen en neemt voor USD 25 miljoen schuldgaranties over.

EDC, voluit Energy Conversion Devices, neemt Bekaerts 19% in handen. Het verkrijgt ook Bekaerts 60% in Bekaert ECD Solar (BESS). Van beide bedrijven is EDC nu voor de volle 100% eigenaar.

Unisolar legt zich toe op materialen voor zonne-energie. Bekaert boekte in 2002 een waardevermindering van EUR 84 miljoen op zijn belang. Het ging om de originele investering in Unisolar en BESS, verminderd met de gecumuleerde verliezen en de overbruggingskredieten.

Bekaert blijft eigenaar van de Unisolar-technologie, voor zover die geen betrekking heeft op fotocellen. Om de continuiteit met de klanten te verzekeren, blijft de groep Unisolar nog een tijdje ondersteunen, maar het gaat niet om financiele steun.

Bekaert zegt dat de beslissing geen invloed heeft op zijn plannen om de divisie geavanceerde materialen (BAM) verder te ontwikkelen. De groep verwacht voor die afdeling een autonome groei met twee cijfers en kijkt naar overnames.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud