Bekaert versterkt productieactiviteit in Indonesië

Bekaert, de producent van geavanceerde staaltoepassingen, investeert 15 miljoen euro in de uitbreiding van de productiecapaciteit voor geavanceerde draadproducten in Indonesië uit. Dat kondigde Bekaert vanmorgen samen met de halfjaarresultaten aan.

(tijd) 'De onderneming wil onder meer inspelen op de sterke groei van de papierindustrie in Zuidoost-Azië, die belangrijke afnemer is van Bekaert-pulpbinddraden voor het verpakken van het pulp in het initiële stadium van het papierproductieproces', licht de groep toe.

Bekaert zal ook over capaciteit beschikken voor de productie van draden voor de versterking van zowel onderzeese datatransmissiekabels als toepassingen te land. Bovendien komt er een bijkomende installatie voor de productie van Dramix-staalvezels, die bij de versterking van beton worden gebruikt.

Bekaert doet de investeringen in de bestaande fabriek in Karawang, die staalkoordproducten levert aan de bandenproducenten in de regio. Er komen ongeveer 80 arbeidsplaatsen bij, boven de 100 mensen die nu al in de fabriek werken.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud