Bekaert verwacht flink hogere winst in 2002

(tijd-nieuwslijn) - De West-Vlaamse staalverwerker en engineeringgroep Bekaert verwacht voor het boekjaar 2002 een stijging van zowel de omzet als de cashflow.

"Als de economie verder aantrekt zal de winst over 2002 een stuk hoger zijn dan in 2001, maar beneden het niveau van het uitstekende boekjaar 2000. De cashflow zal wel dicht bij dit niveau aanleunen." Dit zei gedelegeerd bestuurder Raf Decaluwé woensdagochtend op de jaarvergadering van aandeelhouders.

"Het verleden heeft mij geleerd voorzichtig te zijn met verwachtingen. Toch kan ik zeggen dat 2002 een beter jaar wordt dan 2001", aldus Decaluwé. De Bekaert-topman steunt zich daarvoor op zichtbaar economisch herstel in Europa en in de VS. Dat herstel in de VS zet zich sneller door dan in Europa. "Dit is niet verrassend, als je weet dat de VS al sinds oktober 2000 in recessie verkeert". In China zet de hoge groei zich inmiddels verder door.

Nog volgens Decaluwé is het orderboek behoorlijk goed gevuld. "Samen met het lage niveau van de voorraden resulteert dit over de eerste vier maanden in een goede capaciteitsbezetting".

De gedelegeerd bestuurder wees tenslotte ook op de succesvolle opstart van de nieuwe zonnecellenfabriek Uni-Solar in de VS. "De nieuwe fabriek zal in 2002 bijdragen tot een stijgende omzet en vanaf 2003 tot een hogere winst", zei bestuursvoorzitter Paul Buysse aan de aandeelhouders.

Steven Vandenbroeke

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud