Bekaert verwacht hogere bedrijfswinst over 2002 (update)

(tijd-nieuwslijn) - De Belgische staalverwerker en engineeringgroep Bekaert verwacht over het volledige boekjaar een hogere bedrijfswinst, exclusief uitzonderlijke elementen of onverwachte gebeurtenissen. Wel zal de divisie Bekaert Advanced Materials (BAM) dit jaar de omzetdoelstelling niet halen. Bekaert kondigde voorts aan dat het een derde partner zoekt voor de productie van zonnecellen.

Bekaert herhaalde woensdag voorbeurs in een kwartaalupdate dat het voor 2002 nog steeds op een hogere bedrijfswinst rekent. De groep baseert zich daarvoor op het orderboek dat beter gevuld is dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar.

Op het niveau van de verschillende divisies is enkel bij Bekaert Advanced Materials de boodschap minder positief. Volgens de groep is de vraag in het derde kwartaal verzwakt ten opzichte van de goede eerste jaarhelft. Daardoor zal de BAM-divisie dit jaar zijn omzetdoelstelling van EUR 300 miljoen niet halen. "We keren terug naar onze prognose van 2000 toen BAM een omzet genereerde van EUR 100 miljoen en wij een verdrievoudiging in het vooruitzicht stelden tegen 2003", zei woordvoerder Willy Snaet van Bekaert.

In de BAM-divisie zoekt Bekaert trouwens naar een derde partner voor de Unisolar, de joint venture met ECD voor de productie van zonnecellen. Volgens de groep zijn er voor de operationele- en preproductiekosten extra financiele middelen nodig zijn. Dit betekent ook dat er meer tijd nodig zal zijn om het break-evenpunt te bereiken. Eerder zei Bekaert dat de divisie dit jaar nog verlies zou boeken, maar in 2003 of 2004 winst te verwachten was.

foto: Julien De Wilde, CEO Bekaert (Photo News)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud