Advertentie

Bekaert verwerft 100%-controle Bekaert Dymonics

(tijd-nieuwslijn) De Belgische staalverwerker en egineeringgroep Bekaert heeft de 100%-controle verworven over Bekaert Dymonics, een onderdeel van Bekaert Advanced Materials. Bekaert Dymonics is gespecialiseerd in diamantachtige deklagen. Dat maakte Bekaert vrijdagmorgen in een persbericht bekend. In de marge kondigde de groep tevens aan dat de doelstellingen voor diamantachtige deklagen dit jaar reeds zullen gehaald zijn, een jaar eerder dan verwacht.

Bekaert verwierf de volledige controle door de overname van het 20%-belang dat het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO) aanhield in Bekaert Dymonics. Bekaert Dymonics werd in 1998 opgestart als een joint venture tussen Bekaert, Advanced Refractory Technologies (ART) en VITO. Vorig jaar kocht Bekaert het belang van ART. Bekaert merkt in een persbericht op dat de uitkoop van de partners zich opdrong omdat de divisie meer middelen nodig heeft om verder te groeien.

Verder groeien betekent de omzet voorbij de kaap van EUR 10 miljoen helpen. Die doelstelling zal dit jaar al gerealiseerd worden. Daarmee doet Bekaert het beter dan de eigen verwachting. In 2000 sprak Bekaert de verwachting uit met diamantachtige koolstofdeklagen tegen 2003 een omzet te realiseren van EUR 10 miljoen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud