Bekaert ziet omzet 2% stijgen bij constante wisselkoersen

(tijd-nieuwslijn) - De West-Vlaamse staalverwerker en engineeringgroep Bekaert boekte over het eerste kwartaal een 2% hogere omzet tegen constante wisselkoersen. Op basis van de reële wisselkoersen werd een omzetdaling met 7,2% opgetekend. De bedrijfswinst en de geconsolideerde nettowinst kwamen over het eerste kwartaal hoger uit.

Dit maakte Bekaert woensdagmorgen bekend in een persbericht. Op het niveau van de vooruitzichten beperkt de groep zich tot uitspraken over een goed gevuld orderboek. Op de algemene vergadering wordt woensdagmiddag mogelijk meer gezegd.

De omzetdaling tegen reële wisselkoersen is vooral toe te schrijven aan de evolutie van de dollar. Door het beperkte transactie-effect slaagde de groep er echter toch in hogere winstcijfers te realiseren ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

Op het niveau van de verschillende divisies slaagden de divisies BAM en Bekaert Fencing erin de omzet op hetzelfde niveau als een jaar eerder te handhaven. Binnen Bekaert Fencing werd door een verbeterde productmix een beter bedrijfsresultaat gerealiseerd. De Handling-activiteiten, die over het eerste kwartaal 2002 nog verlies boekten, sloten het eerste kwartaal met winst af.

De grootste omzetdaling (16%) werd in de divisie Draad opgetekend, maar dat is ten dele toe te schrijven aan de stopzetting van een aantal activiteiten sinds het eerste kwartaal van 2002. In de koorddivisie werd een daling met 2,2% opgetekend. Dat de daling ondanks de zwakke dollar beperkt bleef tot 2,2% is volgens Bekaert te danken aan de hoge bezetting.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud