Bekaert ziet omzet klimmen met 18 procent

(tijd-nieuwslijn) - De staalverwerker en engineeringsgroep Bekaert heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een geconsolideerde omzet geboekt van 1,635 miljard euro, of 18,7 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt Bekaert maandag voorbeurs in een persbericht. Voor het hele jaar gaat de Kortrijkse groep uit van een dubbelcijferige groei van de omzet.

Omdat het de eerste keer is dat Bekaert een kwantitatieve update geeft, hebben de meeste analisten geen concrete prognose becijferd. Enkel Wim Lewi, analist bij Fortis Bank stelde een verwachting op. Hij ging uit van een geconsolideerde omzet van 1,550,2 miljard euro (halfjaaromzet van 1,096 miljard euro plus de verwachting voor de derde kwartaalomzet 454,2 miljoen euro).

De afdeling geavanceerde draadproducten droegen 1,137 miljard euro bij aan de omzet, 23,5 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De afrasteringsdivisie was goed voor 353 miljoen euro, 13,9 procent meer dan vorig jaar. Geavanceerde materialen droeg 86 miljoen euro (+11,3 procent) bij, en geavanceerde deklagen 97 miljoen euro (+15,8 procent). Andere activiteiten (verkoop tussen segmenten) leverden een negatieve omzetbijdrage van 38 miljoen euro.

Bekaert presteerde vooral goed in de groeimarkten Latijns-Amerika en Centraal-Europa. Ook in de andere regio's (Azië, Europa, Noord-Amerika) boekte Bekaert een stevige omzetgroei. In China stagneerde de marktgroei voor -met staalkoord versterkte- radiaalbanden. Over de eerste negen maanden daalde de omzet van staalkoord in China met 4 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud