Beladingsgraad KLM stijgt in augustus tot 79,3%

(tijd-nieuwslijn/betten beursmedia news) - KLM heeft in de maand augustus een beladingsgraad gerealiseerd van 79,3%. Een jaar eerder lag de beladingsgraad op 76,8%. Dit heeft KLM woensdagbekendgemaakt. De capaciteit daalde met 3% en het vervoer steeg met 1%. Bij het passagiersvervoer werd in augustus een bezettingsgraad gerealiseerd van 84,2% tegen 83,6% een jaar eerder. De capaciteit nam 3% af en het vervoer daalde met 2%.

Het passagiersvervoer op de meeste routes ontwikkelde zich in lijn met de capaciteit. Binnen Europa steeg het vervoer substantieel met een overeenkomstige verbetering van de beladingsgraad. Het vervoer op de Midden- en Zuid-Atlantische routes en op de MESA-route laat in augustus een licht lagere beladingsgraad zien ten opzichte van vorig jaar.

Op de Noord-Atlantische route steeg de capaciteit licht. Het vervoer op deze route blijft zich volgens KLM herstellen met als gevolg een toename van de beladingsgraad met 2 procentpunten naar 88,8%. Ook de beladingsgraad voor Business Class blijft zich volgens KLM verbeteren, terwijl de beladingsgraad voor Economy Class licht daalde.

Het vrachtvervoer lag in augustus 6% hoger dan vorig jaar. De capaciteit bij het vrachtvervoer nam af met 1% en de beladingsgraad nam toe met 4,9 procentpunten tot 69,5%. Net als in juli liet met name hetvervoer op de routes Azie-Pacific en Afrika een 'sterke' verbetering op jaarbasis zien. Ondanks de lagere vervoervolumes op de Noord-Atlantische routes steeg de beladingsgraad met 2,8 procentpunten naar 68,5%.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud