Belgacom en Mobistar niet op shortlist Waalse kabel

Belgacom en Mobistar staan niet op de shortlist van bedrijven die een kans maken om een belang te verwerven in acht gegroepeerde Waalse kabeltelevisiebedrijven. De shortlist bestaat uit drie partijen: Telenet, de Luxemburgse kabelgroep Altice en het Canadese Cogeco. Dat schrijft De Tijd.

De acht kabelmaatschappijen zoeken een partner die hen kan bijstaan bij de uitbouw van een eengemaakt bedrijf voor tv, breedbandinternet en telefonie. Daarvoor stellen ze hun kapitaal open. Zes partijen dienden woensdag een indicatief bod in. Buiten de vijf genoemde gaat het om ALE-Télédis en Brutélé, twee andere Waalse kabelmaatschappijen die een consortium vormen.

Gisteren al, ongewoon snel in een dergelijk dossier, maakten de acht kabelaars een shortlist op. Daarop staan dus drie namen. De drie zijn sectorgenoten van de Waalse kabelbedrijven. Voor Telenet is het een van de laatste belangrijke mogelijkheden om zijn positie in ons land gevoelig te versterken. Altice heeft kabelbelangen in België (Coditel in Brussel), in Luxemburg en in Frankrijk. Altice werkt steevast samen met de Britse durfkapitaalverschaffer Cinven maar bood in dit geval voorlopig alleen. Cogeco is actief als kabelbedrijf in Franstalig Canada, wat de belangstelling voor Wallonië verklaart.

Belgacom maakte weinig tot geen kans omdat het beschouwd wordt als een rechtstreekse concurrent en een intrede in de kabelbedrijven waarschijnlijk nooit zou goedgekeurd krijgen. Mobistar is waarschijnlijk niet geselecteerd omdat het geen ervaring heeft in de kabelsector.

De tandem ALE-Brutélé staat volgens sommige bronnen niet op de shortlist om politieke redenen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud