Belgacom lanceert dinsdag supersnel internet via VDSL

(tijd-nieuwslijn) - Het Belgische telecombedrijf Belgacom lanceert op 2 november Belgacom VDSL, een techniek om nog sneller te internetten. Dat gebeurt in het kader van het zogenaamde Broadway-project, dat een upgrade van het toegangsnetwerk behelst. Belgacom VDSL zal bij de lancering beschikbaar zijn op een beperkt aantal plaatsen.

Van Belgacom VDSL worden twee verschillende pakketten op de markt gebracht: Belgacom VDSL Boost voor residentiele klanten en KMO's en Belgacom VDSL Office voor grote bedrijven. Bij Belgacom VDSL Boost gebeurt het binnenhalen van informatie tegen een snelheid van 9Mbps (downstream) en het verzenden van informatie tegen een snelheid van 400kpbs (upstream).

Bij Belgacom VDSL Office bedraagt de downstream-snelheid eveneens 9Mpbs, maar is de upstream-snelheid iets groter, nl. 640 kpbs. In tegenstelling tot het eerste pakket zijn hier geen limieten qua aantal pc's en volume.

Belgacom VDSL zal bij de lancering beschikbaar zijn in gedeelten van Brugge (Sint-Andries), Gent, Antwerpen, Brussel (zuidrand), Bergen en Luik (Ans).

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud