Belgacom met lightversie breedband Telenet achterna

(tijd/belga) - Belgacom lanceert in navolging van Telenet een instapformule voor breedbandinternet. Vanaf juni kunnen surfers aan 29,95 euro per maand kiezen voor een lightversie van het breedbandproduct ADSL. Daarnaast verruimt Belgacom zijn aanbod voor de huidige ADSL-gebruikers.

Belgacom ADSL light is ideaal voor klanten die minder veeleisend zijn wat snelheid en volume betreft en is geschikt voor de basistoepassingen van het internet zoals e-mailen, surfen, informatie opzoeken en internetbankieren, aldus Belgacom. De lightversie is dan weer minder geschikt voor de multimediatoepassingen zoals het bekijken van films of videoclips. Bovendien gaat het downloaden van zware bestanden trager. In het pakket zijn een mailbox en een maandelijks volume van 400 MB inbegrepen.

Ook voor de klassieke ADSL-abonnees is er goed nieuws. Zij kunnen profiteren van een verhoging van de upstream-snelheid met 50 procent, waardoor zij sneller e-mails en bestanden versturen en comfortabeler surfen.

Daarnaast verlengt Belgacom haar kennismakingsaanbod voor de Belgacom ADSL Hotspots en komt er een verhoging van de uploadsnelheden en tariefverlagingen voor professionele ADSL en SDSL-klanten, meldt de maatschappij.

Concurrent Telenet lanceerde vrijdag nog met ComfortNet een lightversie van zijn standaardaanbod. ComfortNet kost 29,95 euro per maand (exclusief activatiekosten). Voor Telenet Mono, het klassieke breedbandproduct, dient 41,95 euro per maand te worden betaald. Voor ComfortNet is de snelheid van het net naar de gebruiker 512 kilobit per seconde (4096 kbps voor Mono). In omgekeerde richting is er geen verschil.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud