Belgacom officieel voor 1 april naar de beurs

(tijd-nieuwslijn) - Belgacom gaat voor 1 april naar de beurs. Dat blijkt uit een Koninklijk Besluit (KB) dat dinsdag verscheen in het Belgisch Staatsblad. Bronnen spraken al eerder van maandag 22 maart, maar Belgacom wou dit bericht nooit bevestigen. Het bedrijf sprak steeds over 'in de loop van 2004 indien de marktomstandigheden het toelaten'.

In het KB worden de wijzigingen aan de statuten van Belgacom goedgekeurd in het kader van de omvorming van Belgacom tot een naamloze vennootschap van publiek recht. Deze statuten werden goedgekeurd tijdens een buitengewone algemene vergadering op 19 februari. De nieuwe statuten treden in werking als er een beursgang plaatsvindt voor 1 april middernacht. Dat betekent dat de beursgang ook is gepland voor die datum.

Verder staat nog in de statuten dat de raad van bestuur het maatschappelijk kapitaal, dat is vastgesteld op EUR 1 miljard, in een of meer keer kan verhogen met een maximum bedrag van EUR 200 miljoen.

Ook wordt vermeld dat vijf procent van de jaarlijkse winst voor vennootschapsbelasting wordt uitgekeerd aan het personeel.

De raad van bestuur van Belgacom zal 18 zitjes tellen. Het consortium ADSB, dat van plan is zijn aandelen te verkopen, krijgt nog een zitje in de raad van bestuur. Vanaf het moment dat het belang van het consortium onder de 7,5% zakt, heeft ADSB niet langer recht op een zitje.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud