Belgacom past tarieven 'Happy Time' aan na verplichting BIPT

(belga) - Telecomgroep Belgacom gaat een deel van zijn tarieven van de formule 'Belgacom Happy Time' aanpassen, nadat het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunicatie (BIPT), de telecomwaakhond, daar in oktober al toe verplichtte. Dat meldt Belgacom in een persbericht. Belgacom heeft al beroep ingediend tegen de beslissing.

Volgens de beslissing van het BIPT moet Belgacom - voor gesprekken overdag op weekdagen - naar Telenet of Versatel, een gesprekskost aanrekenen van 85,9 eurocent in plaats van 30 eurocent, ongeacht de duur van het gesprek. Als Belgacom de tariefaanpassing nu niet had aangekondigd, dan dreigde het BIPT met boetes vanaf 8 februari, zo werd vernomen.

'We moeten onze tarieven wel aanpassen', aldus Jan Margot van Belgacom. Hij benadrukt wel dat het gratis bellen tussen 17 en 8 uur op weekdagen en tijdens het gehele weekend behouden blijft, 'ook voor Versatel- en Telenet-nummers'.

Belgacom hoopt voorts dat deze 'gedwongen beslissing' slechts tijdelijk zal zijn. 'We tekenden tegen de beslissing al beroep aan bij het hof van beroep in Brussel', aldus Margot, 'en bovendien moet de Raad voor de Mededinging zich nog uitspreken over het dossier.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud