Belgacom sluit akkoord met Disney

Belgacom sloot een tv- en filmakkoord met het Amerikaanse amusementsconcern Disney.

(tijd) Dat maakte Jean-Charles De Keyser, de voorzitter van de raad van bestuur van Belgacom-dochter Skynet en de verantwoordelijke voor Belgacom TV, vandaag bekend op de Investor Day van Belgacom.

De overeenkomst valt uiteen in twee delen. Vooreerst slaat ze op film-op-aanvraag. Disney zal een hele reeks prenten in het Frans en het Nederlands leveren voor Belgacom TV. De eerste film is Narnia. In tweede instantie zal Belgacom tv-kanalen van Disney verdelen. Dat gebeurt aanvankelijk enkel in het Frans, maar de kanalen zullen ook in Vlaanderen te zien zijn. Het gaat om twee kanalen voor het tv-aanbod Classic+ en twee voor het thematisch tv-aanbod van Belgacom (Boeket Select).

De Keyser zei ook dat Belgacom mogelijkheden onderzoekt om extra inkomsten te halen uit zijn tv-platform door reclame aan te bieden. Voor de voetbalwedstrijden legt Belgacom eind deze maand een voorstel op tafel voor de markt, met het vooruitzicht op 1 januari. Dan zullen de wedstrijden van de Belgische voetbalcompetitie niet meer in open net op de VRT en de RTBF worden uitgezonden. Op langere termijn kan Belgacom ook reclameruimte verkopen bij films-op-aanvraag. Nu is dat echter niet mogelijk door de overeenkomsten met de Amerikaanse filmstudio's.

Belgacom gaf vandaag geen nieuwe prognoses voor Belgacom TV. Ray Stewart, de financieel directeur, herhaalde wel de eerdere verklaring dat Belgacom TV vanaf 2008 positief zal bijdragen tot de bedrijfskasstroom van de groep. Dit jaar zal er nog een negatieve impact zijn van 30 tot 40 miljoen euro.

BB

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud