Advertentie

Belgacom telt meer dan 1 miljoen breedbandaansluitingen

(tijd-nieuwslijn) - Belgacom telt meer dan 1 miljoen breedbandaansluitingen, inclusief wholesale-aansluitingen. Dat meldde de telecomgroep donderdag in een persbericht. Het afgelopen jaar werd afgesloten met 785.000 verbindingen.

De wholesale-aansluitingen nemen ongeveer 20 procent van de breedbandaansluitingen voor hun rekening, aldus Belgacom-woordvoerder Jan Margot. Woensdag maakte ISPA, de federatie van internetaanbieders, nog bekend dat het aantal breedbandaansluitingen op het internet in België, zowel via kabel als via DSL-lijnen, na het derde kwartaal uitkwam op 1,51 miljoen. Dat is een stijging met 5,1 procent in vergelijking met drie maanden eerder.

In vergelijking met dat marktcijfer van eind september zou het marktaandeel van Belgacom ADSL momenteel uitkomen op 52,9 procent, maar daarin is een eventuele stijging van het aantal breedbandklanten voor Belgacom in de maand oktober nog niet verrekend. Eind juni had Belgacom een marktaandeel van 52 procent op de breedbandmarkt, tegenover 37 procent voor Telenet.

Het aantal smalbandklanten bij Belgacom is daarentegen in dalende lijn. Op dit moment zijn dat er nog ongeveer 312.000.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud