Belgacom verwacht dit jaar vlakke omzetgroei

(tijd-nieuwslijn) - Belgacom verwacht in 2005 een vlakke omzetgroei. De inkomsten uit vastelijnactiviteiten zullen ongeveer 3% lager liggen dan in 2004. De groei van Proximus wordt geraamd op 0 tot 3%. Dat zei de gedelegeerd bestuurder Didier Bellens bij de bekendmaking van de jaarcijfers.

Over de interesse van Belgacom in Cesky Telekom bleef Bellens vaag. 'We hebben een team in Praag dat momenteel een grondige studie maakt. Dit dossier is maar een van de vele die we onderzoeken', aldus Bellens. Hij onderstreepte wel dat een investering enkel zal gebeuren als ze waarde creëert voor de aandeelhouders.

Het dividendbeleid wordt niet beïnvloed door externe groeibeslissingen. 'We hebben genoeg geld in kas', zegt Bellens. De doelstelling om een dividend pay-out-ratio tussen 50 en 60% aan te bieden, blijft behouden. Over 2004 ligt dat cijfer boven het aangegeven interval omwille van de uitkering van een uitzonderlijk dividend.

Bellens zei nog dat de commerciële lancering van interactieve digitale televisie nog voor het eerste halfjaar gepland staat en dat de voorbereidingen volop lopen.

Over de personeelsevolutie gaf Bellens enkele cijfers. Eind 2005 zal het personeelsbestand kleiner zijn dan eind 2004. Dit jaar zullen er 450 mensen verdwijnen ten gevolge van het oudere Best-plan. Daarnaast denkt de groep 400 tot 500 mensen aan te werven en zullen er nog Belgacom-werknemers overstappen naar externe mobiliteitsprojecten zoals bijvoorbeeld de elektronische identiteitskaart.

22803181

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud