Belgacom wellicht vanaf 1 april in Euronext100-index

(tijd-nieuwslijn) - Belgacom doet mogelijk al vanaf 1 april 2004 zijn intrede in de Euronext100-index, ter gelegenheid van de kwartaalherziening van de index. Qua marktkapitalisatie wordt Belgacom één van de vijftig grootste bedrijven op Euronext.

De voorwaarden voor een opname op 1 april in de Euronext100 zijn dat Belgacom voor 1 april moet genoteerd zijn (Belgacom beleeft zijn eerste notering op 22 maart) en dat de beurskapitalisatie groot genoeg is om zich te rangschikken binnen de eerste 50 bedrijven inzake marktkapitalisatie. Dat meldt Euronext Brussel in een persbericht.

De marktkapitalisatie van Gucci, de nummer 50 in de index, bedraagt 7,050 miljard euro. De marktkapitalisatie van Belgacom zal tussen 8,098 miljard en 9,347 miljard euro bedragen, exclusief de eigen aandelen van Belgacom, al naargelang de definitieve inschrijvingsprijs van het aandeel, die pas in het weekeinde wordt bekendgemaakt. Op basis hiervan zou Belgacom dus onmiddellijk opgenomen worden in de Euronext100-index. Het slachtoffer van de intrede van Belgacom wordt dan het Franse Bic, dat terecht zal komen in de Next150-index.

Vanaf 1 april valt de vastgoedbevak WDP weg uit de Next150-index, samen met Bull en Cerep. Nieuwelingen in de index zijn dan M6-Metropole TV, Euler Hermes, Jeronimo Martins-SGPS, Groupe Bourbon, Fox Kids Europe, Teixeira Duarte-Eng.Const en Algeco.

21192392

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud