Belgacom wint rechtszaken tegen BeTV en Telenet

De telecomgroep Belgacom heeft twee rechtszaken gewonnen tegen haar concurrenten Telenet en de Franstalige betaalzender BeTV. De eerste rechtszaak betrof de toekenning van de uitzendrechten voor de Belgische voetbalcompetitie aan Belgacom. De andere ging over de toekenning van uitzendlicenties aan Belgacom TV, de digitale tv-zender van de telecomoperator.

(tijd) De telecomoperator snoepte de uitzendrechten voor het Belgische voetbal vorig jaar af van BeTV (het vroegere Canal+ Belgique) en Telenet. De Mechelse groep en zijn Franstalige partner betwistten de toekenningsprocedure van die rechten voor de rechtbank, maar het duo kreeg in eerste aanleg ongelijk. De twee gingen in beroep, maar dat baatte niet. Volgens onze informatie won Belgacom nu ook de beroepsprocedure.

Lippens

BeTV kreeg - dit keer alleen - ook ongelijk in zijn rechtszaak tegen Skynet iMotion Activities (SiA), het bedrijf achter Belgacom TV. BeTV dagvaardde SiA eind vorig jaar voor onrechtvaardige concurrentie. Volgens BeTV mocht SiA in Franstalig België geen tv-programma's maken omdat het bedrijf onrechtstreeks een publieke aandeelhouder (Belgacom) heeft. De betaalzender vocht vier vergunningen van SiA aan. BeTV vond ook dat de raad van bestuur van SiA niet onafhankelijk was, omdat een van de twee onafhankelijken die er zitten Alexandre Lippens is. Alexandre is de zoon van Fortis-voorzitter Maurice Lippens, die ook zitting heeft in de raad van bestuur van de Belgacom-groep. De betaalzender kreeg in eerste aanleg het deksel op de neus. BeTV zou geen beroepsprocedure overwegen.

MS

(foto belga)

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud