België telt al meer dan 2 miljoen internetaansluitingen

(belga) - In België waren er op het einde van vorig jaar 2.033.000 internetaansluitingen. De jaarlijkse groei vertraagt echter tot onder de 10 procent. Dat blijkt uit de recente cijfers van de Internet Service Providers Association (ISPA).

In het vierde kwartaal van vorig jaar steeg het aantal internetaansluitingen met 2 procent. Op jaarbasis steeg het aantal aansluitingen in 2004 met 7,4 procent tegenover 2003. 'Sinds de start van het internet in ons land is dat de eerste keer dat de groei onder de 10 procent blijft. Het is wel de eerste keer dat het aantal aansluitingen de kaap van de 2 miljoen rondt', stelt ISPA.

In de residentiële markt groeide het aantal aansluitingen in 2004 met 5,5 procent tot 1,65 miljoen. Ruim 3 op 4 gezinnen hebben op dit moment een breedbandaansluiting. Voor de zakelijke markt steeg het aantal aansluitingen in 2004 met 17 procent.

Volgens de ISPA zal de groei van het internet in ons land vooral afhangen van een verbetering van het vertrouwen in het internet en de mate waarin de ICT-industrie een veiliger internet kan garanderen. Ook de overheid moet volgens de ISPA een steentje bijdragen tot het dichten van de digitale kloof, onder meer door maatregelen te steunen die de penetratie van de personal computer bij de gezinnen verhogen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud