'Belgisch personeel Getronics hoeft niet meteen te vrezen voor baan'

De werknemers bij Getronics in België hoeven niet direct te vrezen voor hun baan. Dat heeft Jean-Claude Vandenbosch, algemeen directeur in België, Luxemburg en Frankrijk, donderdag bevestigd.

(belga) De Nederlandse automatiseerder kondigde woensdag aan dat er werelwijd een duizendtal banen moeten verdwijnen, waarvan 600 in Europa. Ook België zou daar niet aan ontsnappen, zo luidde het woensdag in Nederland.

Maar volgens Vandenbosch hoeven de zowat 800 werknemers in Evere, Kontich en Zellik niet meteen voor hun baan te vrezen. Hij wijst erop dat België eerste van de klas is bij Getronics op alle gebied. "Wij zijn niet het land met problemen". Niettemin gaat ook België bijdragen tot het drukken van de kosten. Hiervoor is er een hele lijst van mogelijkheden, zoals minder met onderaannemers werken. "We gaan alles eraan doen om niet te raken aan de vaste contracten. Maar er zijn geen garanties". Bovendien zijn er nog 40 vacatures open bij Getronics in België, zodat er eventueel nog kan worden geschoven met vast personeel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud