Belgische en Duitse vakbonden DHL nemen gezamenlijk standpunt in

(belga) - Belgische en Duitse vakbondsverantwoordelijken hebben de voorbije dagen de koppen bij elkaar gestoken om de situatie bij luchtvaartkoerier DHL in Zaventem te bespreken. In een persbericht van donderdag pleiten zij gezamenlijk voor een uitbreiding van de activiteiten in Zaventem èn het opstarten van een DHL-vestiging in het Duitse Leipzig.

Het overleg tussen de Belgische (ABVV en ACV) vakbonden en Duitse (Verdi-Sachsen) vakbonden kwam er op initiatief van ETF, de Europese transportvakbond.

De bonden nemen een opvallend gezamenlijk standpunt in waarin zij pleiten voor de uitbreiding van de DHL-activiteiten in Zaventem enerzijds èn het opstarten van een vestiging in Leipzig anderzijds. 'Want een redelijke groei in plaats van het ongebreidelde groeiscenario in Zaventem zorgt voor ruimte voor eeen tweede hub op de luchthaven van Leipzig', luidt het.

De vakbonden willen naar eigen zeggen blijven samenwerken 'om te vermijden dat werknemers uit regio's met een hoge werkloosheidsgraad tegen elkaar worden uitgespeeld'. 'Want zowel in het Brusselse gewest als in het Sachsen van Leipzig bereikt de werkloosheid dramatische pieken tot 25 procent van de actieve bevolking', eindigt de mededeling van ETF.

22154937

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud