Belgische geneesmiddelenproducent Ethimed gaat over in Indiase handen

(belga) - Ranbaxy Laboratories Ltd, het grootste farmaceutische bedrijf van India, neemt de Belgische producent van generische geneesmiddelen Ethimed over. Dat kondigde de Indiase grote speler in de farmaceutische markt donderdag aan. Welk bedrag met de overname gepaard gaat, werd nog niet bekendgemaakt.

Ranbaxy is een van de grootste geneesmiddelenproducenten ter wereld en is op koopjacht in Europa. Dinsdag kondigde het Indiase bedrijf al aan de Italiaanse vestiging van GlaxoSmithKline te kopen, woensdag volgde de aankondiging dat Ranbaxy het Roemeense Terapia overneemt voor 324 miljoen dollar of 268 miljoen euro.

Met de aankoop van Ethimed trekt Ranbaxy nu nog meer de Europese kaart. Ethimed brengt naar verluidt twintig geregistreerde geneesmiddelen mee naar Ranbaxy, dat door de overname ook toegang krijgt tot de markt en het distributienetwerk van de Benelux.

België is de zevende grootste farmaceutische markt in Europa en Ethimed is het tiende grootste generische geneesmiddelenbedrijf van België. Ranbaxy hoopt zich met zijn overnamepolitiek tegen 2012 op te werken tot de top vijf van de farmaceutische bedrijven wereldwijd. Momenteel zijn de producten van Ranbaxy al te koop in meer dan 125 landen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud