Belgische vastgoedbevaks profiteren van overname Rodamco Europe

De Belgische vastgoedsector profiteert van het overnamebod van het Franse Unibail op het Nederlandse Rodamco Europe. Unibail heeft 11,2 miljard euro over het Nederlandse vastgoedbedrijf. Beleggers speculeren erop dat de transactie het begin wordt van een consolidatiebeweging in de sector.

De AEX'er Rodamco Europe is eigenaar en uitbater van winkelvastgoed in Europa. De belangrijkste landen waar Rodamco Europe actief zijn Nederland, België, Zweden, Denemarken, Finland, Frankrijk en Spanje. Daarnaast zijn er activiteiten in Centraal Europa (Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Polen, Slowakije).

Unibail biedt 0,530 aandeel Unibail per aandeel Rodamco Europe. Volgens beide vastgoedbedrijven betekent het bod een premie van 15 procent op de slotkoers van Unibail en Rodamco Europe op 5 april.

Rodamco stijgt rond 14u30 op Euronext Amsterdam 9,3 procent tot 118,50 euro. Unibail wordt dan weer 4,5 procent goedkoper tot 224,95 euro.

De Belgische bevaks profiteren mee van het overnamebod. Beleggers hopen dat dit het begin van een consolidatiegolf is. Eerder vandaag deed Maarten Hulshoff, topman van Rodamco Europe, al soortgelijke uitspraken. Op Euronext Brussel is Wereldhave Belgium met een klim van 2,5 procent tot 66,10 euro de best presterende bevak. Wereldhave Belgium heeft met Wereldhave een Nederlands bedrijf als hoofdaandeelhouder.

Cofinimmo, 's lands grootste bevak en een Bel20'er, verdappert 2 procent tot 156,88 euro. Het nummer twee, Befimmo, doet er 1,42 procent bij. Ook het merendeel van de andere bevaks presteert goed. Voorbeelden zijn Aedifica (+1,4% tot 46,99 euro) en Retail Estates (+1% tot 47,40 euro). Opmerkelijke uitzondering is Intervest Retail. Het aandeel verliest 1,3 procent tot 37,51 euro. Vrijdag nog zei gedelegeerd bestuurder Jean-Paul Sols in De Tijd dat het topgebouw (Factory Shopping Messancy) de bevak jaarlijks 2 miljoen euro kost.

Dieter Snoeck

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud