Bertelsmann herstructureert Amerikaanse activiteiten

(tijd-nieuwslijn) - De mediagroep Bertelsmann wil een aantal Amerikaanse activiteiten, onder meer de muziekrobot Napster, verkopen. Dat schrijft de Financial Times. Bertelsmann ontsloeg dit weekend gedelegeerd bestuurder Thomas Middelhoff. Het mediabedrijf is voor 25,1% in handen van de Belgische holding GBL.

De nieuwe gedelegeerd bestuurder, Gunter Thielen, wil een aantal activiteiten herbekijken nadat de groep op een aantal divisies zware verliezen moest incasseren. Bertelsmann moest vorige week ook een obligatielening van EUR 750 mln-1mld uitstellen vanwege slechte marktomstandigheden.

Thielen stelt ook het 65%-belang in de Britse zender Channel5 ter discussie. Vooral bij de uitgever Random House, de muziekuitgever BMG en de boekenclub Direct Group moet er door de verliezen ingegrepen worden. Ook in het management van de groep zouden er nog wijzigingen komen. Zo staat de functie van de operationele directeur Ewald Walgenberch ter discussie. Joel Klein, gedelegeerd bestuurder van de Amerikaanse activiteiten van Bertelsmann, is reeds vertrokken.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud