Bertelsmann verkoopt wetenschappelijke uitgeefdivisie Springer aan Cinven en Candover

(tijd-nieuwslijn) - Bertelsmann verkoopt zijn wetenschappelijke uitgeefdivisie BertelsmannSpringer voor EUR 1,05 miljard aan de Britse durfkapitaalfondsen Cinven en Candover. Analisten hadden op een overnamebedrag van EUR 1 miljard gerekend. Bertelsmann is voor 25,1% in handen van de Frère-holding GBL.

De Financial Times schreef vandaag/dinsdag dat de verkoop van BertelsmannSpringer aan Cinven en Candover zo goed als rond was. Bertesmann bevestigde intussen via een persbericht de verkoop.

Gunther Thielen, gedelegeerd bestuurder bij Bertelsmann, zegt dat de verkoop een goede zaak is voor zowel Bertelsmann als BertelsmannSpringer. De verkoop past ook in de strategie van Bertelsmann om zich te concentreren op zijn kernactiviteiten. De overname moet wel door de mededingingsautoriteiten worden goedgekeurd.

BertelsmannSpringer genereerde in 2002 een omzet van EUR 731 miljoen en had een bedrijfswinst voor afschrijvingen (ebita) van EUR 71 miljoen. Het bedrijf telt 5.000 medewerkers. Het is nog niet duidelijk wat er met de Franse activiteiten gaat gebeuren. Vorig jaar namen Cinven en Candover de wetenschappelijke divisie van het Nederlandse Wolters Kluwer over. Met de opbrengst van EUR 1,05 miljard kan Bertelsmann een deel van zijn schuld van EUR 2,7 miljard aflossen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud