Besparingen duwen bedrijfswinst Fountain helft hoger

(tijd-nieuwslijn) - De warmedrankengroep Fountain, die noteert op de dubbele fixingmarkt, zag haar omzet over de eerste zes maanden van 2002 stagneren op EUR 25,2 miljoen. De groep kon door kostenbesparende maatregelen haar bedrijfsresultaat met 53% opdrijven tot EUR 4,1 miljoen. De courante nettowinst steeg met 75% tot EUR 1,9 miljoen. Fountain mikt voor het volledige jaar 2002 op een omzetstijging met 5% en een bedrijfskasstroom van EUR 9 miljoen.

Fountain wijt de omzetvertraging aan de slabakkende economische situatie. Het bedrijf levert vooral aan kleine en middelgrote ondernemingen. "Sommige van onze klanten geven door de slechte economische situatie niet langer gratis koffie aan hun personeel, en dat uit zich in ons omzetcijfer", legde financieel directeur Eric Malrain uit. Daarnaast speelt nog steeds de vertraagde lancering van de nieuwe machines Ottimo en Cremezzo. Deze machines werden maar in mei op de markt gebracht, waardoor de impact nog niet in de resultaten van het eerste semester te zien is. Vele klanten stelden hun bestellingen uit in afwachting van de nieuwe machines.

De groep gaat voor het volledige jaar 2002 uit van een omzetstijging van minstens 5%, wat impliceert dat ze in het tweede semester rekent op een groei van minstens 10%. De groep verwacht een bedrijfskasstroom van EUR 9 miljoen in 2002. Daar zit Fountain goed op schema, want over de eerste zes maanden bedroeg de ebitda EUR 4,6 miljoen.

(c) tijd-nieuwslijn (tel: +32 3 2860372; fax: +32 3 2860370)

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud