Bestuur Ubizen steunt tegenbod Betrusted

(tijd-nieuwslijn) - De raad van bestuur van Ubizen geeft een positief advies over het bod van Betrusted op de Leuvense netwerkbeveiliger. Dat vernam Tijd-Nieuwslijn van Robert Cueppens, een bestuurder van Ubizen. 'Betrusted is een goede partij en ze bieden een betere prijs dan Ubidco', verklaart Cueppens de steun. Hij wilde niet zeggen wat de houding is van de referentie-aandeelhouders in dit dossier. Het prospectus van Betrusted wordt in de komende dagen verwacht. De raad van bestuur van Ubizen had zich eerst achter het bod van Ubidco geschaard.

De Amerikaanse holding Betrusted maakte op 16 januari, vier dagen na de start van het bod van Ubidco op Ubizen, bekend een openbaar tegenbod tot overname te lanceren op Ubizen. Betrusted biedt EUR 1,2 per aandeel Ubizen, EUR 0,25 hoger dan het bod van Ubidco. Ubidco is een financieel consortium bestaande uit KBC Investco, Apax Partner en Kenneth Venture Partners. De raad van bestuur van Ubizen had zich in het prospectus achter het bod van Ubidco geschaard. De referentie-aandeelhouders, die samen ongeveer 37% van Ubizen in handen hebben, hadden reeds hun akkoord gegeven dat zij hun aandelen zouden overdragen aan Ubidco.

Door het tegenbod van Betrusted, geldt het bod van Ubidco niet meer. Ofwel lanceert Ubidco een tegenbod dat minstens 5% hoger ligt, ofwel is het verplicht af te haken. Ubidco heeft nog niet in zijn kaarten laten kijken, zodat het nog altijd gissen blijft naar wat Ubidco zal doen. Ook over het standpunt van de aandeelhouders van Ubizen is nog niets geweten.

De raad van bestuur van Ubizen zal in het prospectus van Betrusted alvast een positief advies geven over het bod, zegt Cueppens nu. Cueppens is bestuurder bij Concentra en zetelt namens de mediagroep in de raad van bestuur van Ubizen.

Zolang er geen tegenbod komt van Ubidco of van een andere partij, zal het bod van Betrusted plaatsvinden. Betrusted heeft als voorwaarde gesteld dat het minstens 51,67% van de uitstaande aandelen Ubizen in handen wil krijgen hebben. Dat betekent dat zelfs als geen enkele van de hoofdaandeelhouders ingaat op het bod, het bod toch kan slagen. Als Betrusted meer dan 95% in handen krijgt, volgt een uitrookbod.

Betrusted is een 100%-dochter van Bank One. Betrusted is net als Ubizen actief in het domein van Managed Security Services (MSS). Betrusted telt 400 werknemers. Als het bod van Betrusted op Ubizen slaagt, wil de Amerikaanse groep dat het huidige management van Ubizen aanblijft. Betrusted wil de activiteiten van Ubizen integreren in zijn eigen activiteiten en zo de omzet opdrijven. 'Ons verhaal is een van omzetgroei, niet zozeer van kostenbesparingen, al zijn deze laatste niet uit te sluiten', zei John Garvey, CEO van Betrusted midden januari aan Tijd Nieuwslijn.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud