Bestuur VNU oordeelt eind februari over overnamebod

(tijd-nieuwslijn) - VNU zet de gesprekken met het consortium over een mogelijk bod op de onderneming voort. Dat heeft het Nederlandse uitgeefbedrijf bekendgemaakt in een persbericht.

De raden van bestuur en commissarissen verwachten eind deze maand met een oordeel over het bod te kunnen komen. Het boekenonderzoek dat het consortium doet, wordt eveneens voortgezet.

Het consortium dat een bod op VNU overweegt bestaat uit Alpinvest, Blackstone, Carlyle, Hellman & Friedman, Kohlberg Kravis Roberts, Permira en Thomas H. Lee.

Maandag vond in Haarlem overleg plaats tussen aandeelhouder Knight Vinke Asset Management en een delegatie van de raad van bestuur en commissarissen van VNU. Op tafel lag de vraag wat VNU waard is. VNU en Knight Vinke doen vooralsnog geen mededelingen over het resultaat van het gesprek.

VNU kreeg half januari een indicatief bod 28,00-28,50 euro per aandeel. De geïndiceerde prijs lag lager dan analisten hadden verwacht. Zij hielden rekening met een prijs van 30,00-32,00 euro. Met de geboden prijs wordt VNU gewaardeerd op zo'n 7,2-7,3 miljard euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud