Betrusted doet beroep op Deminor in biedoorlog om Ubizen

(tijd/tijd-nieuwslijn) - Het juridische advieskantoor Deminor roert zich in de overnameoorlog om de Leuvense netwerkbeveiliger Ubizen. Deminor geeft vandaag op een persconferentie een stand van zaken. De Amerikaanse bieder Betrusted financiert het initiatief. De andere bieder, het consortium Ubidco, betreurt dat enkel Betrusted door Deminor benaderd werd en heeft vragen bij de onafhankelijkheid van het adviesbureau.

Deminor bestudeert het dossier-Ubizen al enige tijd en roept vandaag de pers bijeen. De bedoeling is de aandeelhouders duiding te geven in het almaar complexere dossier. Die aandeelhouders moeten op 16 maart tijdens een buitengewone algemene vergadering (BAV) stemmen over de toekomst van het bedrijf.

Twee partijen azen op Ubizen. Het consortium Ubidco bracht een intussen afgesloten openbaar overnamebod uit van 0,95 euro per aandeel. Ubidco bestaat na het afhaken van het Belgische KBC Investco nog uit de Britse durfkapitaalverstrekkers Apax en Kennet Venture. Het Amerikaanse Betrusted heeft een tegenbod lopen van 1,32 euro per aandeel.

Voor de kleine aandeelhouders wordt het dossier-Ubizen hoe langer hoe complexer. Zij die hun aandelen inbrachten in het bod van Ubidco, zijn vrij ze alsnog aan Betrusted aan te bieden. Ze mogen ze echter niet gewoon bijhouden. Zij die nog niet reageerden op de twee biedingen, staan voor een verscheurende keuze: de aandelen aanbieden aan Betrusted of ze gewoon bijhouden?

Deminor probeert vandaag klaarheid te scheppen voor de aandeelhouders. 'Deminor heeft het voornemen als onafhankelijke partij een stand van zaken te geven', zei een goede bron. Een andere bron dicht bij het dossier merkt echter op dat de kosten van Deminors initiatief gedragen worden door Betrusted. Kringen nabij Ubidco betreuren dat Deminor zich door slechts een van de twee bieders laat betalen. 'Dat roept vragen op over hun onpartijdigheid', klinkt het. Deminor onthield zich gisteren van commentaar.

Het consortium Ubidco zei gisteren alle opties open te houden in het dossier. Ubidco claimt een belang van 34,7 procent in Ubizen, maar de referentieaandeelhouders van de netwerkbeveiliger betwisten dat. Ze willen hun aandelen terug omdat Ubidco die verwierf via de fel betwiste uitoefening van een aankoopoptie.

'We hebben drie opties', beweert Michael Chalfen van Apax, de belangrijkste partij in het consortium. 'We kunnen de aandelen verkopen, ze houden of ons bod verhogen', zegt hij. De man herhaalt dat wat Ubidco betreft, de 34,7 procent in Ubizen verworven zijn. Specialisten merken op dat de betwisting meer dan waarschijnlijk voor een rechtbank moet worden beslecht.

John Garvey, de topman van Betrusted zakte vorige week af naar België om Ubidco op te roepen de handdoek in de ring te werpen.

LVA

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud