Beursgang Belgacom mogelijk voor eind maart

(belga) - De voorbereiding voor de beursgang van Belgacom zou volgende week al starten. Dat zeggen "bronnen dichtbij het dossier". Bij Belgacom, de investeringsbanken en minister voor Overheidsbedrijven Johan Vande Lanotte wil men voorlopig geen commentaar kwijt.

Informatie over een beursgang gebeurt immers via zeer strikte regels onder controle van de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA). Die moet ook de prospectus verspreiden.

Belgacom zou voor zo'n 3,5 miljard euro aandelen op de beurs introduceren, meteen de grootste beursgang in Europa in drie jaar. Zakenbanken Goldman Sachs, Lehman Brothers, Morgan Stanley en UBS, die aangesteld werden om de verkoop te begeleiden, zouden de volgende twee weken investeerders informeren en warm maken voor het aandeel. Tegen 21 maart zou het aandeel dan genoteerd worden op de beurs van Brussel.

De beursgang lijkt dus sneller te komen dan verwacht. In oktober vorig jaar, toen de plannen voor het eerst openbaar werden gemaakt, leek het nog alsof men tot de tweede jaarhelft zou wachten. Maar de beurzen boeren goed, en dus zou Belgacom van dat optimisme kunnen profiteren. Anderzijds menen analisten dat Belgacom moeilijk zal kunnen optornen tegen de concurrentie van Deutsche Telekom of Telefonica, die veel groeipotentieel hebben in een aantal buitenlandse markten. Belgacom is vrijwel uitsluitend actief op de Belgische markt, waar nog weinig groei te verwachten valt voor vaste en mobiele telefonie.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud