'Beursintroductie De Post nu al voorbereiden'

©Lieven Van Assche

Voor Minister van Overheidsbedrijven Steven Vanackere (CD&V) staat een beursintroductie van De Post "in de sterren geschreven". Dat schrijft de krant L'Echo.

"Wie kijkt naar het huidige beursklimaat ziet ook wel dat een introductie van het aandeel niet iets voor de komende maanden zal zijn. Maar  dat betekent niet dat we het bedrijf niet moeten voorbereiden op die nieuwe realiteit," aldus Vanackere in een interview.

Ondertussen worden er verschuivingen in het aandeelhoudersschap voorbereid. De Deense post (Post Danmark) heeft momenteel 24,9 procent van het kapitaal van De Post in handen maar heeft al te kennen gegeven dat ze haar participatie van de hand wil doen. Het belang van Post Danmark zou dan terechtkomen bij de andere grote aandeelhouder, investeringsfonds CVC Capital Partners. Die zou dan voortaan 49,9 procent van de aandelen in handen hebben.

Overheid praat met privépartners

"Het is duidelijk dat CVC niet eeuwig aandeelhouder wil blijven," aldus nog Vanackere. "We gaan er wel van uit dat zij nog enige tijd aan hun participatie willen vasthouden. Dat ligt bovendien in lijn met de oorspronkelijke overeenkomst tussen de drie partijen uit 2005-2006 waarin sprake was van een mogelijke beursintroductie na 1 januari 2009," klinkt het in het interview. Het is anderzijds ook geweten dat  de Belgische staat met de twee privéaandeelhouders praat om hen ervan te overtuigen hun participatie langer aan te houden.

De overheid moet zich bovendien nog uitspreken over de vraag van Post Danmark. Volgens de oorspronkelijke deal met de Denen kunnen zij pas in 2010 uitstappen. "De beslissing valt nog deze maand," belooft de minister.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud