Beurswaakhond kreeg geen bod van Center-Tainment op Euro Disney

De Franse beurswaakhond AMF heeft geen bod ontvangen van Center-Tainment op de attractieparkenuitbater Euro Disney. Dat meldt de AMF in een advies. Dat betekent concreet dat er geen sprake meer is van een bod van de schimmige Zwitserse holding, die daar door het ineenstorten van zijn aandelenkoers trouwens ook niet meer de middelen kan voor hebben.

(tijd) Center-Tainment had vorige woensdag laten weten een vijandig overnamebod in aandelen te zullen doen op Euro Disney, de uitbater van Disneyland Resort Parijs.

De 'Autorité des marchés financiers' had Center-Tainment daarop tot maandagavond de tijd gegeven om zijn intenties duidelijk te maken bij de toezichthouder.

De AMF liet daarbij wel verstaan dat een aandelenruil niet zou worden getolereerd, omdat de aandelen van Center-Tainment niet noteren op een gereglementeerde markt. Center-Tainment staat sinds eind september op de vrije markt van Frankfurt.

Maar een bod in contanten is door de koerscrash van Center-Tainment onhaalbaar geworden voor het duistere Zwitserse bedrijf. Center-Tainment noteerde woensdag, kort na de aankondiging van zijn bod, nog aan 20 euro, maar noteert rond 9.30 uur op slechts 0,36 euro, een dagverlies van 20 procent.

'De AMF neemt ervan akte dat de vennootschap Center-Tainment geen dossier voor een openbaar bod op de aandelen Euro Disney heeft ingediend', schrijft de toezichthouder in het advies.

Center-Tainment kan nu ten vroegste over een half jaar een nieuw bod doen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud