Biotechbedrijf Ablynx krijgt financiering van 40 miljoen euro

Het Gentse biotechnologiebedrijf Ablynx kondigde woensdag aan dat het een nieuwe financieringsronde van 40 miljoen euro succesvol heeft afgerond. Dankzij het verse kapitaal kan het bedrijf zijn activiteiten zeker tot midden 2008 financieren.

(belga) Ablynx ontwikkelt zogenaamde 'Nanobodies', een nieuwe klasse van therapeutische eiwitten voor de behandeling van ernstige ziekten (ontstekingen, trombose, oncologie en de ziekte van Alzheimer).

Drie therapeutische programma's zijn in een vergevorderd pre-klinisch ontwikkelingsstadium en Ablynx verwacht dat twee hiervan in de klinische fase zullen komen in de eerste helft van 2007.

KBC Private Equity Fund Biotech en KBC Private Equity investeerden samen 7 miljoen euro. Het internationale investeerderssyndicaat werd geleid door nieuw toetredend investeerder KBC. SR One uit de VS, het durfkapitaalfonds van GlaxoSmithKline, is de tweede nieuwe investeerder.

Daarnaast namen alle bestaande financiële investeerders - Abingworth Management (VK), Alta Partners (VS), Biotechfonds Vlaanderen (België), Gilde Investment Management (Nederland), GIMV (België) and Sofinnova Partners (Frankrijk) - deel aan de transactie. Ook het Vlaams Interuniversitair Instituut voor Biotechnologie (VIB) participeerde in belangrijke mate.

De transactie brengt het totaal aan opgehaald kapitaal sinds Ablynx' ontstaan in 2002 op 70 miljoen euro. In combinatie met de bestaande kasmiddelen kan Ablynx de activiteiten zeker tot midden 2008 financieren. Daarnaast kan ze ook de bestaande pijplijn, gebaseerd op de gepatenteerde Nanobody-technologie, verder uitbouwen. Het personeelsbestand, momenteel iets meer dan 70 werknemers, zal hierdoor ook snel kunnen uitbreiden, luidt het nog.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud