Blokker haalt 30 procent meer winst in 2006

Het Nederlandse winkelconcern Blokker, in België actief met het gelijknamige Blokker, maar ook Casa, Leen Bakker, Maxi Toys, Bart Smit en Intertoys, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 144 miljoen euro.

(belga) Het nettoresultaat ligt 30 procent hoger dan in 2005, zo luidt het. De omzet steeg met 6,6 procent tot 2,5 miljard euro.

In Nederland profiteerden de meeste ketens van het herstel van het consumentenvertrouwen in Nederland. Vooral de speelgoedketens Bart Smit en Intertoys konden hier met een forse omzettoename van profiteren, zo luidt het, maar ook Blokker, Leen Bakker en Xenos deden het goed.

Volgens het concern "bleef het in België, maar vooral in Duitsland, moeizaam met de consumentenbestedingen en de omzet in de winkels". "De consumentenbestedingen daalden wat in België", legt men bij het concern uit. "Dat werd niet zozeer gevoeld bij het speelgoed, maar bij de andere activiteiten in België was de omzetgroei lager dan het gemiddelde." In Frankrijk en Zwitserland werden goede resultaten genoteerd.

"De omzet in het nieuwe boekjaar (vanaf 28 januari 2007) laat bij diverse ketens een positieve ontwikkeling zien. Het zijn opnieuw de speelgoedketens die daarbij het voortouw nemen", zegt Blokker nog.

Het winkelconcern heeft meer dan 2.700 winkels in veertien landen, goed voor ruim 23.000 medewerkers. In Nederland heeft het concern 1.608 winkels. In België zijn dat er bijna 450, waarvan ongeveer de helft Blokkers

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud