BNP Paribas en familie Moulin nemen Galeries Lafayette over

(belga) - De stichtersfamilie Moulin wil met de steun van de bank BNP Paribas het Franse handelsconcern Galeries Lafayette volledig in handen krijgen. De transactie heeft een waarde van ongeveer 2,15 miljard euro.

BNP Paribas kocht recent een belang van 29,5 procent dat in handen was van de tweede stichtersfamilie Meyer. Die participatie wordt overgedragen aan Moulins familieholding SEMAD, dat al 31,7 procent van het kapitaal bezit. De holding en BNP bieden daarbovenop nog eens 235 euro per aandeel voor de nog uitstaande Lafayette-aandelen. Dat is vier euro meer dan de slotkoers van afgelopen donderdag.

De financiering van de overname komt ten laste van BNP Paribas. De grootbank zal aan het eind van het overnameproces voor 585 miljoen euro in het kapitaal van het concern vertegenwoordigd zijn. Het partnership tussen Moulin en BNP Paribas moet het aandeelhouderschap stabiliseren en het voortbestaan van de onderneming garanderen, luidt het.

De aankondiging maakt een eind aan de maandenlange speculatie als zou de bank Crédit Mutuel de Galeries overnemen. Daardoor kreeg de koers van het aandeel een duw in de rug van 65 procent in het laatste jaar. Eerder had Crédit Mutuel via een als 'vijandig' beschouwde beurstransactie 15 procent van het Lafayette-kapitaal in handen gekregen.

Lafayette werd opgericht in 1893 en is het best gekend voor zijn grote vestiging op de Boulevard Haussmann in Parijs. Het concern haalde vorig jaar een omzet van 2,5 miljard euro uit zijn divisie luxewaren en 3,8 miljard euro uit zijn warenhuizen Monoprix. Lafayette is ook actief in consumentenkredieten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud